Τμήμα Νοσηλευτικής

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Συνεργασίες με ξένα Πανεπιστήμια (ERASMUS)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΠΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ERASMUS – SOCRATES – ECTS.

Το πρόγραμμα ERASMUS έχει σκοπό έχει την ανταλλαγή σπουδαστών από και προς συγκεκριμένα Πανεπιστήμια της Ευρωπαικής Ένωσης με τα οποία έχουν υπογραφεί διμερείςς συμφωνίες. Το τμήμα Νοσηλευτικής, συμμετέχει από το 1987 έως και σήμερα σε συνεργασία με το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Μεσογειακού Πανεπιστημίο στα προγράμματα αυτά.

Αρχικά το τμήμα συμμετείχε στην Οργάνωση του προγράμματος ERASMUS και στην Ευρωπαική Ομάδα του Εlsinki της Φιλανδίας, μαζί με Ισπανία (University of Oviedo), Πορτογαλία (Nursing Schools of Lisboa, Beja, Faro) ενώ αργότερα ανέλαβε τον συντονισμό μέχρι το 1990 με επικεφαλής την Επίκουρη Καθηγήτρια Νοσηλευτικής κ. Θεονύμφη Κοτζαμπασάκη την οποία διαδέχθηκε στον συντονισμό ο Καθηγητής Εφαρμογών Κλινικής Ψυχολογίας Μιχαλαράκης Ευτύχιος. 

Απο το 1991 έως 2000 το Τμήμα συνεργάστηκε και έστειλε 35 σπουδαστές στην Λισσαβώνα, Beja, Faro, Οviedo, Helsinki ενώ δέχθηκε 14 ξένους φοιτητές κυρίως για κλινική άσκηση.

Από το 2000 που το πρόγραμμα εισήγαγε το E.C.T.S (European Credit Tranfer System),  δηλαδή μεταφορά Πιστωτικών Μονάδων από και προς τις Σχολές του Εξωτερικού, συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής 24 φοιτητες.

Σήμερα το Τμήμα συνεργάζεται στα πλαίσια του ECTS με την Πανεπιστημιακή Σχολή του Oviedo (Spain), Castilla La Mancha University (Spain), Polytechnic School of Tampere (Finland). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να επικοινωνούν με τον συντονιστή του προγράμματος. 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο